Eikemaheert teelt appels en verkoopt cider sinds juni 2020!

Dat zit zo. In 2019 hadden we appels over met kleine beschadigingen. Niet geschikt voor de verkoop en sap hadden we al genoeg geperst. De laatste 600 kg appels hebben we gedoneerd aan Dogger Land Craft Cider. In 2020 hebben we ruim 300 kg gedoneerd.

Doggerland Craft Cider wil een brug slaan tussen de Engelse cidercultuur en het overschot van de appeloogst in en rondom Groningen. Door middel van “apple funding” kan iedereen bijdragen aan de productie van cider, gemaakt van hun appels uit eigen tuin. Voor elke hoeveelheid gedoneerde appels zullen de donateurs een percentage van het gewicht terugkrijgen in cider, gemaakt met meer dan 25 verschillende appelrassen.  De afvalopbrengst van de ciderproductie wordt gebruikt als voer voor de Doggerland varkens genaamd “Klok” en “Huus”. Doggerland Craft Cider produceert hiermee niet alleen samen met stad en ommeland een heerlijke lokale cider, maar creëert ook bewustwording op het gebied van voedselverspilling.

We hopen op een blijvende samenwerking met Doggerland Craft Cider en dit jaar weer appels te doneren. De cider is heerlijk en tijdens onze maandelijkse huisverkoop bieden we een 2 soorten te koop aan:

Wildebras (37,5 cl) en Ad Hop (37,5 cl)