Trekkerschuurtje wordt hippe ruimte

Midden op ons erf staat een jaren’50-schuurtje, ooit bedoeld om trekkers in te stallen. De machines zijn het schuurtje al jarenlang ontgroeid. Maar wij houden wèl van ons schuurtje. Dus gaan we er iets mee doen: maandelijks verse kip verkopen en over een tijdje ook fruit, dat je deels zelf mag plukken.

Het schuurtje was donker en ongezellig. Diverse mensen adviseerden ons om er grotere ramen in te maken. Jack Brandsma en Francoise de Thouars, interieurontwerpers uit Stedum, dachten ook mee. Een van hun suggesties was het plafond, waaraan isolatieplaten zitten, te bekleden met latten of planken. En om van het schuurtje een soort verlengstuk van onze keuken te maken.

Daarna kwam Ted Jordens. Een kennis met twee rechterhanden en veel ideeën. Hij wilde graag een klus bij ons doen. Zijn project werd na overleg het plafond. We hebben vervolgens beetje bij beetje de aardappelopslag deels afgebroken. De destijds al tweedehands vloerplanken (uit een kazerne in Appingedam) kregen een derde leven in ons trekkerhok.

Ted bedacht een prachtige constructie. Ook de uitvoering nam hij ter hand. Het kostte dagen, weken werk. Nu is het plafond af. We zijn er heel erg blij mee. Het schuurtje is nu zelfs een beetje hip te noemen!

Ted, met timmermanspotlood. De laatste planken heeft hij hier net tegen het plafond geschroefd.

Ook Ted begon over die donkere ruimte en het gebrek aan uitzicht over ons prachtige land vanuit het schuurtje. We hebben, gestimuleerd door hem, betonnen ramen gezocht en gevonden in Brabant. Betonboor Bleeker zaagde de vlakken heel mooi uit. Schilder Straatman uit Appingedam sneed en plaatste nieuwe ruitjes in de ramen. Dank daarvoor!

Als we weer tijd hebben gaan we verder met de vloer, het schilderwerk, het koelcelletje en het interieur. Dit wordt onze favoriete plek op het erf!